طب سنتی به عنوان طبی کهن از دیرباز مورد توجه قرار گرفته و روشها و داروهای مخصوص به خود را دارد. از طب سنتی به عنوان طب خانگی و یا درمان خانگی انواع بیماریها و مشکلات جسمی و حتی روحی میتوان بهره گرفت؛ از این رو بسیاری از افراد برای درمان بیماریهای خود تنها از طب سنتی کمک میگیرند و معتقدند که راهکارهای بهتری نسبت به طب نوین ارائه میدهد.
جالب است بدانید که این طب غنی حتی در زمینه ترک اعتیاد نیز پیشنهاداتی دارد و حتی شیوه درمانی آن نسبت به طب نوین طرفداران بیشتری دارد. ما در این مطلب به ترک اعتیاد ترامادول با طب سنتی میپردازیم و داروهای گیاهی مناسب برای ترک ترامادول را معرفی میکنیم. چنانچه علاقهمند به استفاده از طب سنتی برای رفع این مشکل هستید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
روشهای ترک ترامادول در طب سنتی
طب سنتی معتقد است که اولین مرحله برای درمان بیماری اعتیاد، اراده شخصی بیمار است. اگر اراده بیمار قوی نباشد هیچ روشی نمیتواند به بیمار کمک کند و در نتیجه ترک اعتیاد با شکست مواجه میشود؛ بنابراین شخص معتاد هر روشی را که انتخاب میکند باید با اراده قوی پیش گیرد تا به نتیجه مطلوب برسد. در این راه حضور یک مشاور و متخصص طب سنتی میتواند بسیار امیدبخش و راهگشا باشد.
روشهای ترک ترامادول در طب سنتی عبارتند از:
- مصرف یک قاشق مرباخوری مخلوط ژل آلوئهورا و عسل یا آلوئهورا و شیره انگور: بهتر است که این مخلوط هر 8 ساعت یکبار مصرف شود.
- مصرف مخلوط پودر شاخ و برگ درخت اسپند با دانههای آن: توجه داشته باشید که خود دانههای اسپند پودر نشوند و تنها شاخ و برگ درخت پودر شود؛ همچنین در زمان مصرف از 2 تا 10 گرم را روی کف دست ریخته و بعد از مالش به کمک کف دست و نرم کردن دانهها بلافاصله مصرف کنید.
- مصرف دو قاشق مرباخوری مخلوط پودر گیاه افتیمون با آب پنیر (ماء الجبن): این مخلوط با نفوذ به عمق بافتهای بدن موجب دفع سموم و پاکسازی معده و روده فرد بیمار میگردد.
- انجام بادکش گرم کل بدن همراه با ماساژ سراسری با روغن سیاهدانه یا زنجبیل یا بادام تلخ: این کار باید به مدت 14 تا 19 جلسه انجام شود و بعد از هر 7 جلسه بادکش گرم یک بار حجامت عام، ساکرال و ساق پاها صورت گیرد.
- استفاده از دمنوشهای گیاهی بابونه، بذرالبنج، مریم گلی، شقایق نعمانی، آویشن، عناب، میوه قرهقات و سایر داروهای گیاهی مناسب: پیشنهاد میشود که دمنوشهای گیاهی به جای چای مصرف شوند و در زمان مصرف این دمنوشها عسل و آبلیمو را به آنها اضافه کنید.
- استفاده از طب سوزنی: طب سوزنی با تأثیر بر سیستم دوپامینرژیک در مغز موجب کاهش تقویتکنندههای مثبت و منفی اعتیاد میشود و در نتیجه مصرف مواد مخدر را کاهش میدهد. طب سوزنی گوش برای کمک به ترک اعتیاد بسیار رایج است.
مزایای ترک ترامادول در طب سنتی
ترک اعتیاد به ترامادول با استفاده از طب سنتی مزایایی دارد. از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در این طب ترک مواد میتواند بدون درد و خماری صورت گیرد، به طوری که هیچ یک از اطرافیان شخص معتاد مطلع نمیشوند.
- در طب سنتی داروهایی که سموم بدن را خارج و آن را به شکل عمقی پاکسازی کنند و داروهای مسهل خلط برای خروج بهتر و بیشتر سموم به کار گرفته میشوند.
- در روش سنتی ترک اعتیاد، جایگزین کردن یک ماده دیگر جهت مصرف به جای ماده مخدر و تغییر ساعت مصرف از حالت منظم به حالت نامنظم برای ترک آسانتر توصیه میگردد.
- داروهای گیاهی به کاهش علائم روانی ناشی از ترک اعتیاد کمک میکنند و علائمی مانند اضطراب، افسردگی، بیخوابی و وسوسه مصرف مواد را تسکین میبخشند.
- علائم جسمی ناشی از ترک اعتیاد مانند ریزش اشک، دردهای عضلانی، درد مفاصل، تعریق، تب و لرز، کاهش اشتها و مشکلات گوارشی با مصرف داروهای گیاهی کاهش مییابد.
عوارض جانبی ترک ترامادول طب سنتی
بسیاری از افراد گمان میکنند که استفاده از داروهای گیاهی اگر فایده نداشته باشد هیچ ضرری هم ندارد و با امتحان آن مشکلی برایشان به وجود نمیآید. اما این یک باور غلط است و داروهای گیاهی نیز اگر به صورت خودسرانه و اشتباه مصرف شوند میتوانند عوارض جانبی داشته باشند؛ از این رو هیچگاه بدون مشورت با پزشک یا متخصص طب سنتی اقدام به مصرف داروهای گیاهی نکنید.
اگر به دنبال تاثیر گرفتن از داروهای گیاهی روی ترک ترامادول هستید، یکی از بهترین مجموعههایی که در این زمینه میتواند به شما کمک کند، کلینیک ترجمه زندگی است. از جمله خدمات این مجموعه، میتوان به مشاوره تخصصی اشاره کرد؛ برای دریافت این مشاوره، کافیست از طریق راههای ارتباطی سایت ترجمه زندگی با این مرکز تماس بگیرید.
موارد زیر از عوارض جانبی مصرف داروهای گیاهی است:
- برهم خوردن تعادل بدن و برونریزی
- تداخل با سایر داروها و مکملهای مصرفی
- کاهش و یا افزایش اثربخشی سایر داروها
- افزایش عوارض جانبی منفی سایر داروها
داروهای گیاهی ترک ترامادول
پژوهشها نشان میدهد که داروهای ترک ترامادول گیاهی مانند اسپند، زنجبیل، تاتوره سیاه، علف چای، گل ساعتی، سنبل الطیب، دم کرده زرشک و بید، چای سبز، زنیان، بادرنجبویه، جوی دو سر، بشقابی یا قاشقک و گیاه جدوار میتوانند به افزایش اندروفین و کاهش علائم ترک کمک کنند.
همچنین زعفران به دلیل خواص ضد افسردگی، زردچوبه به دلیل ضد التهاب بودن، گل گاوزبان به دلیل خاصیت آرامبخش و ضد اضطراب و عصاره گل راعی به عنوان یک داروی طبیعی برای مقابله با افسردگی در دوره ترک ترامادول بسیار مفیدند. شیرین بیان نیز با تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد اندامهای بدن در کاهش ضعف و خستگی مؤثر است.
سخن پایانی
اعتیاد به ترامادول یکی از اعتیادهای رایج به ویژه میان جوانان است. بسیاری از افراد خود با اعمالی نظیر کاهش تدریجی دوز مصرف اقدام به ترک این ماده مخدر میکنند؛ اما به دلیل ضعف بدن و بروز علائم ترک نمیتوانند به نتیجه مطلوب دست یابند. از این رو ترک اعتیاد به ترامادول باید تحت نظر متخصص صورت گیرد تا با تجویز داروهای لازم، علائم ترک به حداقل برسد.
سوالات متداول
آیا طب سنتی میتواند به تنهایی برای ترک ترامادول موثر باشد؟
بستگی به میزان اعتیاد بیمار دارد، ترک اعتیاد به ترامادول یک فرآیند پیچیده است که نیاز به حمایت و راهنمایی دارد. استفاده از طب سنتی به عنوان مکمل میتواند در این مسیر مؤثر باشد؛ اما قبل از هرگونه اقدام توصیه میشود با پزشک یا متخصص مشورت کنید.
آیا مصرف گیاهان دارویی در دوران ترک ترامادول مجاز است؟
بله؛ داروهای گیاهی به کاهش علائم ترک کمک کرده و موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی، کاهش اضطراب، کنترل افسردگی، بهبود وضعیت گوارش و به طور کلی بهبود علائم جسمی و روانی فرد بیمار میشوند.
عوامل موثر در انتخاب روش های درمانی سنتی چیست؟
میزان شدت اعتیاد فرد و وجود بیماریهای زمینهای در انتخاب روشهای درمانی سنتی مؤثر است.