ترک اعتیاد بدون درد و خماری: حقیقت یا تبلیغ گمراه کننده؟

 ترک اعتیاد بدون درد

یکی از دلایلی که بسیاری از افراد از کنار گذاشتن اعتیاد واهمه دارند، ترس از درد و خماری دوران ترک است. باتوجه‌به همین موضوع هم برخی از مشاورین ترک اعتیاد تبلیغات گسترده‌ای را درباره کنار گذاشتن مواد مخدر بدون درد و خماری انجام می‌دهند. اما آیا چنین تبلیغاتی صحت دارد یا باعث گمراهی مخاطبان می‌شود؟ در این مقاله قصد داریم این مساله را بررسی کنیم. اگر شما هم علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر راجع به این موضوع هستید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

 ترک اعتیاد بدون درد

درد و خماری ناشی از ترک اعتیاد در خانه، یکی از مهم‌ترین ترس‌های بیماران دچار اعتیاد است. این ترس مانع محکمی برای آن‌ها برای حرکت به سمت بهبودی کامل و رهایی از اعتیاد می باشد و پیوسته به دنبال راهی برای ترک اعتیاد بدون درد و خماری هستند.

ترجمه ی زندگی در این مقاله سعی دارد این موضوع را که آیا ترک اعتیاد بدون درد و خماری امکان پذیر است یا خیر را برایتان شرح دهد.

حقیقت ترک اعتیاد بدون درد و خماری

زمانی که مواد مخدر مصرف می‌کنید، زهری وارد بدن خودتان کرده‌اید که خارج کردن آن نیاز به سم‌زدایی دارد. از آنجایی که بدن شما به این مواد عادت کرده است نمی‌توان بدون درد و سختی آن را کنار گذاشت اما طبیعتا راهکارهایی وجود دارد که این درد و خماری کمتر شود. داروهای زیادی وجود دارد که برای کاهش خماری استفاده می‌شود اما هر کدام روی هر بیمار تاثیر متفاوتی دارد. پزشکان با توجه به شرایط بیمار، مدت اعتیاد، شرایط روحی و جسمی و… برای او دارو تجویز می‌کنند تا هنگام ترک، کمتر درد و خماری بکشند اما درواقع تبلیغ ترک اعتیاد بدون درد حقیقت ندارد.

اگر به دنبال ترک اعتیاد بدون درد و خماری هستید، باید بدانید که درمان ترک الکل نیاز به مراقبت‌های ویژه دارد. برای اطلاعات بیشتر در مورد مراحل و چالش‌های آن، می‌توانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

چرا ترک اعتیاد با درد و خماری همراه است؟

دلایل زیادی وجود دارد که ترک اعتیاد را با درد و خماری همراه می‌کند. برخی از این دلایل به شرح زیر هستند:

وابستگی جسمی: هنگامی که فرد به طور منظم از مواد مخدر استفاده می‌کند، بدن او به این ماده وابسته می‌شود و برای عملکرد طبیعی به آن نیاز پیدا می‌کند. در صورت قطع مصرف، بدن دچار عدم تعادل شیمیایی می‌شود که منجر به علائم خماری خواهد شد.

وابستگی روانی: اعتیاد نه تنها جسمی، بلکه روانی نیز هست. افراد معتاد اغلب برای مقابله با احساسات منفی مانند استرس، اضطراب و افسردگی به مواد مخدر پناه می‌برند. ترک این مواد می‌تواند این احساسات را تشدید کند و منجر به علائم روانی خماری مانند اضطراب، افسردگی، بی‌قراری و بی‌خوابی شود.

تغییرات در مغز: مواد مخدر بر عملکرد مغز تأثیر می‌گذارند و باعث ایجاد تغییرات در ساختار و عملکرد آن می‌شوند. ترک این مواد می‌تواند این تغییرات را معکوس کند و منجر به علائم عصبی خماری مانند سردرد، لرزش، تعریق و تهوع شود.

آیا روش قطعی برای ترک اعتیاد بدون درد وجود دارد؟

متاسفانه هیچ روش قطعی برای ترک اعتیاد بدون درد و خماری وجود ندارد و این دوره‌ای است که هر بیماری باید آن را طی کند. همانطورکه در بالا اشاره شد ترک اعتیاد به‌خاطر وابستگی جسمی، روانی و مغزی با درد و خماری همراه است و روش‌هایی که برای ترک آن وجود دارد فقط می‌توانند مقداری این درد را کمتر کنند. درواقع روش‌هایی برای مدیریت درد و خماری و آسان‌تر کردن فرآیند ترک وجود دارد که از میان آنها می‌توان به سم‌زدایی تحت نظر پزشک، دارو درمانی، حمایت درمانی و گروه‌های درمانی اشاره کرد.

 

روش های کاهش علائم خماری در زمان ترک اعتیاد

روش‌های زیادی برای ترک اعتیاد وجود دارد. اما اگر قرار باشد 5 راه که تاثیرگذاری بیشتری دارند و باعث کاهش علائم خماری می‌شوند، باید به موارد زیر اشاره کرد:

سم‌زدایی تحت نظر پزشک: سم‌زدایی در یک مرکز درمانی تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به کاهش شدت علائم خماری و ایمن‌تر کردن فرآیند ترک کمک کند. در سم‌زدایی، با استفاده از داروهای مناسب و مراقبت‌های پزشکی، علائم خماری به تدریج کنترل شده و از بروز عوارض خطرناک آن جلوگیری می‌شود.

دارو درمانی: برخی از داروها می‌توانند به تسکین علائم خاص خماری مانند درد، اضطراب، بی‌خوابی، تهوع و اسهال کمک کنند. داروهایی مانند متادون، بوپرنورفین، کلونیدین و لوپرامید می‌توانند در سم‌زدایی و ترک اعتیاد به مواد افیونی موثر باشند. مصرف دارو باید حتماً تحت نظر پزشک و با تجویز او انجام شود. شما میتوانید برای آموزش و درک بهتر قرص کلوئیدین مقاله کلوئیدین و ترک اعتیاد را مطالعه کنید.

روان درمانی: صحبت با یک روانشناس یا مشاور می‌تواند به فرد در درک و مقابله با احساسات و چالش‌های روانی مرتبط با ترک اعتیاد کمک کند. روان درمانی می‌تواند به فرد در یادگیری مهارت‌های مقابله‌ای برای مدیریت استرس، اضطراب، افسردگی و وسوسه‌های مصرف مواد کمک کند. همچنین، روان درمانی می‌تواند به فرد در شناسایی و اصلاح الگوهای رفتاری و تفکری ناسالم که زمینه‌ساز اعتیاد شده‌اند، یاری رساند.

گروه‌های حمایتی: پیوستن به گروه‌های حمایتی متشکل از افراد در حال ترک اعتیاد می‌تواند به فرد احساس همبستگی، تشویق و حمایت را القا کند. در این گروه‌ها، افراد می‌توانند تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، از یکدیگر حمایت عاطفی دریافت کنند و از راهنمایی‌ها و تجربیات دیگران بهره‌مند شوند. حضور در گروه‌های حمایتی می‌تواند انگیزه فرد را برای ترک اعتیاد و ادامه مسیر بهبودی افزایش دهد.

روش‌های جایگزین: برخی از روش‌های جایگزین مانند طب سوزنی، ماساژ، یوگا و مدیتیشن می‌توانند به کاهش علائم اضطراب، درد و بی‌قراری در دوران خماری کمک کنند. این روش‌ها می‌توانند به عنوان مکمل درمان‌های پزشکی و روان‌درمانی مورد استفاده قرار گیرند.

 

مراحل و فرآیند ترک اعتیاد

ترک اعتیاد اگر به صورت مرحله به مرحله و با آگاهی بالا انجام شود، سختی بسیار کمتری خواهد داشت. اما این مراحل چیست؟ در ادامه مراحل مختلف ترک اعتیاد را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

تصمیم قطعی برای ترک اعتیاد

قبل از هر چیز باید برای ترک اعتیاد یک تصمیم جدی و قطعی بگیرید. در صورتی که تصمیم بیمار برای این کار جدی نباشد به احتمال زیاد میان راه خسته خواهد شد. پس در مرحله اول ترک اعتیاد باید تصمیم قطعی برای این کار بگیرید. اگر برای این تصمیم نیاز به کمک دارید بهتر است در ابتدای کار به یک روانشناس مراجعه کنید.

انتخاب روش مناسب ترک اعتیاد

حالا که تصمیم قطعی برای ترک اعتیاد گرفته شده است، وقت آن رسیده که روش مناسب ترک را انتخاب کنید. روش‌های زیادی برای ترک اعتیاد وجود. برای مثال شما می‌توانید در خانه اعتیاد را کنار بگذارید، با استفاده از داروهای گیاهی سم‌زدایی کنید، از روش‌هایی مانند گفتار درمانی یا روش‌های حمایتی استفاده کنید و یا با مراجعه به پزشک با کمک دارو اعتیاد را کنار بگذارید.

دوره سم زدایی و گذر از علائم خماری

در این مرحله که درواقع مهم‌ترین مرحله ترک اعتیاد نیز هست، باید اجازه دهید سم از بدن بیمار خارج شود و علائم خماری را پشت سر بگذارد. در بالا به راه‌هایی که می‌توان برای سم‌زدایی استفاده کرد و درد و علائم خماری را کاهش داد، اشاره شد. در این مرحله باید با کمک یکی از این راه‌ها سم زدایی را انجام داد. در اینجای کار فرد معتاد بیشتر از هر زمان دیگری به حمایت نیاز دارد. شما با روحیه‌دهی و بودن کنار بیمار نباید اجازه دهید، ذهنش به بازگشت به اعتیاد فکر کند.

حمایت های اجتماعی و گروهی در ترک اعتیاد

در این مرحله فرد بیمار باید از نظر ذهنی ساپورت شود تا دوباره به اعتیاد باز نگردد. این حمایت فقط با کمک گروه‌های اجتماعی و افرادی که وضعت بیمار را درک می‌کنند، امکان‌پذیر است. گروه‌های حمایتی زیادی هستند که بیمار می‌تواند این دوره را در کنار آنها بگذرانند.

پیشگیری از بازگشت به اعتیاد

فرد بیمار و اطرافیان آن باید تا مدتی مراقب بازگشت به اعتیاد باشند. درواقع بیشتر کسانی که به اعتیاد روی می‌آورند، به خاطر درگیری‌های ذهنی و مشکلاتی مانند افسردگی، حساسیت بیش از حد و… این راه را برای فرار انتخاب می‌کنند. پیشگیری از بازگشت به اعتیاد تنها زمانی اتفاق می‌افتد که دلایل جذب فرد به مواد مخدر از بین برود.

منابع کمکی برای ترک اعتیاد بدون درد

برای ترک اعتیاد می‌توانید از مجموعه ترجمه زندگی کمک بگیرید. در این مجموعه بهترین و علمی‌ترین متدهای ترک اعتیاد با روش‌های حمایتی و روان‌شناختی ترکیب شده تا بیشترین کمک را به به بیماران بکند. شما می‌توانید قبل از مراجعه به مجموعه با شماره تلفن 09122300697 تماس برقرار کرده و شرایط خود یا بیمارتان را به مشاورین این مجموعه توضیح دهید تا بهترین و موثرترین راه‌کار را به شما معرفی کند. اگر نکته دیگری درباره این موضوع وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند از آن بهره ببرند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.

این مطلب را به دیگران معرفی کنید

2 پاسخ

  1. سلام از چند سال قبل هم مصرف هرویین داشتم هم شیشه ک الان یک سال هست ک دارم شیشه و شربت متادون استفاده میکنم نمیدونم چرا نمیتونم شیشه رو بزارم کنار و هر روز میگم فردا یل هفته بعد

  2. سلام از چند سال قبل هم مصرف هرویین داشتم هم شیشه ک الان یک سال هست ک دارم شیشه و شربت متادون استفاده میکنم نمیدونم چرا نمیتونم شیشه رو بزارم کنار و هر روز میگم فردا یل هفته بعد میشه کمک کنید چطوری میتونم راحت بشم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *