مطالب پر بازدید

ترک هروئین | علائم و مراحل ترک هروئین + مشاوره رایگان

اعتیاد به هروئین یکی از رایج‌ترین انواع اعتیاد است زیرا این ماده مخدر، نسبت به بسیاری دیگر از همتایان خودش ارزان‌تر و در دسترس‌تر است. باید بدانید که ترک هروئین نسبت به سایر مواد مخدر، برای مثال ترک اعتیاد تریاک سخت‌تر است؛ اما این به معنای غیر ممکن بودنش نیست. اگر به صورت اصولی و تحت تظر پزشک و روان‌کاو این کار را انجام دهید، بدون هیچ مشکلی می‌توانید هروئین را کنار بگذارید. در این مقاله قصد داریم همه چیز را درباره ترک هروئین بررسی کنیم. اگر شما هم علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر زمینه ترک هروئین هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب‌سایت ترجمه زندگی همراه باشید.

عکس از هروئین به همراه سرنگ

علائم ترک هروئین

زمانی که فرد تصمیم به ترک هروئین می‌گیرد، در ابتدای کار عوارض و علائمی به سراغش خواهد آمد. این عوارض ممکن است شامل مواردی همچون دردهای عضلانی و استخوانی، تهوع و استفراغ، خمیازه پی در پی در صورت بی‌خوابی، هذیان گویی، عدم تمرکز، اختلال حواس و نوسانات خلق‌وخو باشد. البته همه افراد در حال ترک الزاما این موارد را مشاهده نخواهند کرد چرا که عوامل ترک برای همه یکسان نیست.

وجود این علائم باعث می‌شود بسیاری از افراد نتوانند فرایند ترک هروئین را به اتمام برسانند و یا در طول ترک از خود رفتارهای پرخاشگرانه نشان‌دهند. خانواده و اطرافیان بیمار باید بدانند که این رفتار طبیعی است و رفتاری حمایتی با بیمار داشته باشند.

علائم ترک هروئین از 6 تا 12 ساعت پس از آخرین مصرف آغاز می‌شود و بین 5 تا 10 روز طول می‌کشد. البته شدت و مدت زمان عوارض ترک، در هر بیمار متفاوت است. ممکن است برای یک فرد بیشتر و برای فرد دیگر کمتر طول بکشد. به‌طورکلی علائم ترک هروئین را می‌توان به دو دسته جسمی و روحی تقسیم کرد که هر کدام به شرح زیر هستند:

علائم جسمی ترک هروئین

برخی علائم جسمی ترک هروئین شامل موارد زیر است:

  • بی اشتهایی
  • تهوع و استفراغ
  • گر گرفتگی در بدن
  • بی خوابی و بی قراری
  • درد استخوان و مفاصل
  • پرش عضلانی
  • برخی مشکلات گوارشی
  • تب و لرز

 

علائم روحی ترک هروئین

علائم روحی ترک هروئین به شرح زیر است:

  • پرخاشگری
  • خلق و خوی بد
  • هذیان گویی
  • عدم تمرکز حواس
  • بی‌قراری و بی‌تابی
  • احساس ضعف و درماندگی
  • افسردگی شدید
  • اضطراب و وحشت
  • خشم و تحریک‌پذیری
  • بی‌خوابی و خواب آلودگی بیش از حد
  • عزیت نفس پایین
  • مشکلات حافظه و احساس تنهایی

روش های ترک هروئین

همانطورکه بالاتر اشاره شد، ترک هروئین اگرچه کار سختی است اما غیر ممکن نیست و روش‌های زیادی برای آن وجود دارد که بیمار باید بسته به توان و روحیه خود یکی را انتخاب کند و یا ترکیبی از هر چند راه را برگزنید. قبل از هر چیز باید بدانید کنار گذاشتن هروئین مانند ترک قرص ب2  یا ال اس دی نیست که بیشتر بعد روانی داشته باشد، یعنی هم روح و هم جسم را درگیر می‌کند. در ادامه تعدادی از این راه‌های ترک را بررسی خواهیم کرد.

ترک هروئین در منزل

ترک هروئین در منزل به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و بسیار خطرناک است. چرا که هروئین یک ماده بسیار قوی و اعتیادآور است و ترک آن به صورت ناگهانی و بدون نظارت پزشکی می‌تواند عوارض جدی و حتی کشنده داشته باشد. از آنجایی که ترک هروئین با علائم جسمی و روانی شدیدی همراه است، امکان دارد فرد از عهده مراقبت از خود برنیاید و در محیط خانه، در معرض وسوسه مصرف مجدد هروئین قرار بگیرد. همچنین در صورت بروز هرگونه عارضه جدی، دسترسی به مراقبت‌های پزشکی فوری در منزل امکان‌پذیر نیست. در هر حال اگر به هر دلیل ترک اعتیاد در خانه را به‌عنوان روش ترک خود انتخاب کردید، باید در کنارتان پزشک و مشاور متخصص باشد و به شما کمک کند.

ترک هروئین در کلینیک

یکی از بهترین راه‌ها برای ترک هروئین، مراجعه به یک کلینیک ترک اعتیاد معتبر است. در این کلینیک‌ها، فرد تحت نظر متخصصان و در محیطی امن، مراحل ترک را طی می‌کند. در کلینیک ترک هروئین هم از دارو در مواقع لزوم استفاده می‌کنند و هم بیمار حمایت‌های روانشناختی خواهد داشت. همچنین فرد می‌تواند در جلسات گروه درمانی شرکت کند و روحیه خود را بالا ببرد.

ترک هروئین با دارو

دارو درمانی درواقع یکی از مراحل ترک اعتیاد به هروئین است. دارویی‌هایی که به این منظور تجویز و استفاده می‌شود، حتما باید زیر نظر پزشک باشد تا بتواند علائم ترک را به حداقل برساند و مراحل سم زدایی را تسهیل بخشد. درحال حاضر بهترین داروهایی که برای ترک هروئین استفاده می‌شوند بوپرنورفین و نالترکسون  هستند اما این داروها هم باید زیر نظر پزشک تجویز شوند. همچنین برخی از افراد ترجیح می‌دهند ترک اعتیاد به روش گیاهی را امتحان کنند که آن هم باید زیر نظر پزشک انجام شود.

ترک هروئین با روان ‌درمانی

روان‌درمانی را باید یکی دیگر از روش های ترک هروئین دانست که در آن در همزمان با ترک جسمی، روان بیمار را هم برای ترک اعتیاد و پذیرفتن عوارض و علائم بد از آن آماده می‌کند. در این روش ترک هروئین بیمار با کمک روان‌شناسان و روانپزشکان علل ریشه‌ای افتادنش به دام اعتیاد را پیدا کرده و اراده‌اش را برای ترک همیشگی مواد مخدر بالا می‌برد.

عکس از مواد هروئین به همراه دارو آن

مراحل ترک هروئین

برای اینکه ماده مخدری همچون هروئین را به‌طور کامل کنار بگذارید، باید مراحل مختلفی را طی کنید. مراحل ترک هروئین به شرح زیر است:

سم زدایی

سم‌زدایی هروئین، اولین و یکی از مهم‌ترین مراحل ترک اعتیاد به این ماده مخدر است. این فرایند، به‌طور معمول در یک محیط درمانی تحت نظر پزشکان و پرستاران مجرب انجام می‌شود تا عوارض ناشی از ترک کاهش یابد و فرد بتواند به تدریج از وابستگی به هروئین رها شود.

بازتوانی

سم‌زدایی تنها مرحله فیزیکی ترک اعتیاد است اما نمی‌تواند به تنهایی فرد را از این دام رها کند. بنابراین پس از انجام سم‌زدایی بیمار باید وارد مرحله بازتوانی شود. بازتوانی به فرد کمک می‌کند تا مهارت‌های زندگی را بیاموزد، روابط اجتماعی خود را بهبود بخشد، به یک زندگی هدفمند بازگردد و از اعتیاد مجدد پیشگیری کند.

پیشگیری از بازگشت

پس از طی کردن مراحل سم‌زدایی و بازتوانی، یکی از مهم‌ترین چالش‌ها برای افرادی که در تلاش برای ترک هروئین هستند، جلوگیری از بازگشت به مصرف مجدد است. خوشبختانه، با داشتن برنامه‌ای مدون و حمایت مناسب، می‌توان از این خطر اجتناب کرد. از میان برخی از دلایلی که ممکن است بیمار را به بازگشت دوباره به سوی هروئین سوق دهد می‌توان به استرس و فشار روانی، وسوسه‌های محیط، روابط با افراد مصرف‌ کننده، افکار منفی و احساسات ناخوشایند، عدم داشتن مهارت‌های مقابله‌ای و … اشاره کرد.

مراقبت های پس از ترک هروئین

پس از اینکه بیمار هروئین را ترک کرد باید مراقب باشد که دوباره به سمت این ماده مخدر خطرناک باز نگردد. اینجاست که مراقبت‌های پس از ترک هروئین اهمیت زیادی پیدا می‌کند. در ادامه برخی از آنها را شرح خواهید داد.

حمایت خانوادگی

حمایت خانواده یکی از مهم‌ترین عوامل در موفقیت‌آمیز بودن روند ترک اعتیاد به هروئین و جلوگیری از بازگشت به مصرف مجدد است. خانواده‌ها می‌توانند نقش بسیار مهمی در ایجاد یک محیط حمایتی و انگیزه‌بخش برای فردی که در حال بهبودی است، ایفا کنند.

گروه های حمایتی

گروه‌های حمایتی یکی از مهم‌ترین ابزارها برای افرادی هستند که در تلاش برای ترک هروئین و حفظ بهبودی خود هستند. این گروه‌ها فضایی امن و حمایتی را فراهم می‌کنند تا افراد بتوانند تجربیات خود را به اشتراک بگذارند، از یکدیگر حمایت کنند و مهارت‌های لازم برای زندگی بدون مواد مخدر را بیاموزند.

مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی یکی از مهم‌ترین بخش‌های فرایند ترک اعتیاد به هروئین است. این مشاوره به فرد کمک می‌کند تا با چالش‌های عاطفی و روانی پس از ترک مقابله کند و مهارت‌های لازم برای زندگی سالم و بدون مواد مخدر را بیاموزد. برای مثال احساساتش را مدیریت کند، سبک زندگیش را تغییر دهد، مهارت‌های مقابله‌ای بیاموزد و اعتماد به نفش را تقویت کند.

نتیجه گیری

در این مطلب درباره درمان اعتیاد به هروئین صحبت کردیم و خطرات و عوارض این ماده مخدر را بررسی نمودیم. اگر خودتان یا یکی از نزدیکانتان درگیر اعتیاد به ماده مخدر است و برای هروئین به مشاوره نیاز دارید، کافی است با شماره تماس 09122300697 تماس بگیرید تا کارشناسان و مشاوران ترجمه زندگی، شما را برای قدم گذاشتن در مسیر ترک راهنمایی کنند. اگر نکته دیگری درباره این موضوع وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بهره ببرند. امید است این مقاله برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.

 

 

 

این مطلب را به دیگران معرفی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *