ال اس دی یا همان اسید یکی از قرصهای روانگردان رایج است که افراد زیادی به مصرف آن روی میآورند. دلیل محبوب شدن این قرص تصور اشتباه درباره عدم اعتیادآور بودن آن است. برای همین کسانی که این قرص را برای مصرف انتخاب مینمایند، با خودشان فکر میکنند که هر وقت بخواهند، میتوانند مصرف آن را قطع کنند. اما متاسفانه اینگونه نیست. پس چه واقعیتی پشت این ماده وجود دارد؟ در این مقاله قصد داریم همه چیز را درباره این ترک ال سی دی و دیگر ویژگیهای آن بررسی کنیم. پس مطالعه ادامه مطلب را از دست ندهید.
ال اس دی چیست و چه اثراتی دارد؟
ال اس دی را باید یک داروی نیمه سنتی بی رنگ و بی بود دانست که از ترکیب نوعی قارچ و یک ماده شیمیایی به نام دی اتیل آمید ساخته میشود. کافی است به اندازه دو دانه نمک از این ماده مصرف کنید تا اثرات مخرب این ماده مخدر را مشاهده کنید.
این ماده گیرندههای سروتونین مغز را فعال میکند و باعث میشود در ساختارهای عمیق مغز سروتونین تولید میکند. از این رو این مساله باعث میشود مغز نسبت به حالت معمول محرکهای بیشتری را پردازش کند. برخلاف حالتهای معمول که مغز ما محرکهای نامربوط را ندیده میگیرد، وقتی ال اس دی مصرف میکنیم این اتفاق نمیافتد. این مساله برای بسیاری از مصرف کنندگان جالب و اعتیادآور است و به همین دلیل هم نمیخواهند به سراغ ترک LSD بروند.
تاثیر دیگر ای اس دی این است که فعالیت مغز را در قسمتهای مختلف مانند مخچه کاهش میدهد و فرد را دچار توهم خواهد کرد. او فکر میکند احساساتش واقعی هستند؛ اما درواقع توهماتی است که در ذهنش ایجاد میشود. این توهمات ممکن است آنقدر ادامه پیدا کند که باعث ترکیب حواس یا سینستزیا شود و فرد فکر کند صداها را میبیند و رنگها را میشوند. تاثیرات و توهمات این داروی روانگردان ممکن است تجربه خوب یا بدی برایش باشد. به این توهمات اصطلاحا تریپ میگویند.
علائم اعتیاد به ال اس دی
علائم اعتیاد به ال اس دی را باید به دو بخش اولیه و ثانویه تقسیم کنیم. این ماده مخدر حتی یک ساعت پس از مصرف هم تاثیرش را میگذارد و میتوان علائم اولیه آن مانند تاثیرات جسمی، تغییرات بینایی و شنوایی، تاثیرات روانی، تغییر خلق و خو و رفتار را مشاهده کرد.
مصرف این دارو تاثیرات فیزیکی هم دارد که از میان این تاثیرات میتوان به گشاد شدن مردمک چشم، تعریق بیش از حد، بی اشتهایی، بی خوابی، احساس خشکی دهان و لرزش بدن اشاره کرد. همچنین زمانی که دیدید فردی علائم روانی مانند از دست دادن کنترل افکار، پرش فکری، درهم ریختگی خاطره و واقعیت، عدم درک زمان، فاصله، ارتفاع و مکان و… را دارد، احتمال دهید که ممکن است ال اس دی مصرف کرده باشد. در پایان لازم است به تغییرات خلقی که این ماده مخدر روی انسان ایجاد میکند نیز اشاره کرد. این تغییرات به شرح زیر هستند:
- هذیانگویی و توهم
- اختلال در عملکرد شناختی، مانند توجه، تمرکز و دقت
- پرحرفی یا کم حرفی بیش از حد
- پارانوئید شدید
- عدم توانایی در قضاوت
عوارض مصرف ال اس دی
حالتی که با مصرف ال اس دی فرد در آن غرق میشود یا همان تریپ، ممکن است برای برخی از افراد تجربه خوب و برای برخی دیگر تجربه بدی باشد. این مساله به روحیات هر فرد بستگی دارد. اما در نهایت مصرف ال اس دی برای همه افراد عوارضی جبران ناپذیری به شرح زیر دارد.
توهمات غیرواقعی: مصرف اسید فرد را با توهمات غیرواقعی و غرق شدن در خاطرات درگیر میکند که در نهایت این مساله میتواند باعث ایجاد بیماریهای روحی شود.
احسای ناامیدی، خلاء و پوچی: حتی اگر فرد سفر خوبی را تجربه کند، هم دوباره دلتنگ خواهد شد و این مساله باعث میشود دوباره به مصرف ال اس دی روی بیاورد. این بازگشت او را یک قدم به اعتیاد نزدیک میکند و ترک قرص ال اس دی کار آسانی نیست.
احساسات ناخوشایند: یکی دیگر از عوارض مصرف LSD ایجاد احساس ناخوشایند خصوصا در افرادی است که تروما یا حوادث بدی را پشت سرگذاشتهاند. افراد ممکن است در تریپ خود دچار ترس شوند و هیچگاه نتوانند خود را از آن حس بدی که درگیرش شدهاند رها کنند.
از دیگر عوارض مصرف ال اس دی میتوان به از دست دادن هویت، روانپریشی، اختلال شخصیتی، اسکیزوفرنی و. غیره اشاره کرد.
خطرات ترک ناگهانی ال اس دی
مانند هر ماده مخدر دیگری، ال اس دی را هم بهطور ناگهانی نمیتوان کنار گذاشت در واقع سم زدایی ال اس دی نیاز به زمان دارد و اگر ناگهانی آن را کنار بگذارید، ممکن است با آسیبهای جدی روبه رو شوید. اما این ماجرا به فقط به عوارض جسمی ختم نمیشود. برخلاف ترک اعتیاد تریاک و مواردی از این دست، ماده مخدر ای اس دی، بیشتر روی روان افراد تاثیر میگذارد، هنگام ترک آن حتما باید یک روانپزشک یا رواندرمانگر در کنار فرد باشد. ترک ناگهانی ال اس دی جدا از تاثیرات جسمی، ممکن است بیمار را با مشکلات روحی زیادی درگیر کند و این مشکلات برای همیشه همراهش باشند.
در روند ترک ال اس دی، ممکن است فرد با چالشهای مشابه ترک سایر اعتیادها مانند ترک الکل مواجه شود. برای آشنایی بیشتر با روشها و مراحلی که میتوانند در درمان ترک الکل کمک کننده باشند میتوانید به مقاله مرتبط در این زمینه مراجعه کنید.
روش های ترک ال اس د ی
اگر درگیر مصرف ال اس دی هستید و میخواهید آن را ترک کنید، باید بدانید روشهای منتنوعی برای این کار وجود دارد که شما میتوانید براساس شرایط خود یکی از آنها را انتخاب کنید. اما بهترین روش ترک ال اس دی ترکیبی از همه این موارد است که در آن هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی به بیمار کمک شود. برخی از روشهای ترک ال اس دی به شرح زیر است:
ترک ال اس دی در منزل
یکی از راههایی که برای کنار گذاشتن ال اس دی وجود دارد ترک آن در خانه است. این روش توصیه نمیشود چرا که فرایند ترک باید زیر نظر پزشک و روانپزشک انجام شود و در خانه ممکن است دسترسی به این افراد وجود نداشته باشد. اما در صورتی که بنا به هر دلیلی تصمیم به ترک ال اس دی در منزل گرفتید، حتما قبل از آن با متخصص این کار مشورت نمایید و با یک پزشک و روانپزشک خوب هماهنگ کنید تا در طول فرایند ترک همیشه در دسترستان باشد. اگرچه برای ترک دیگر موادمخدر مانند ترک ترامادول، شیشه، تریاک و… هم به حضور رواندرمانگر نیاز است اما از آنجایی که بیشتر عوارض مصرف ال اس دی روانی است، نیاز به حضور روانپزشک در ترک آن بیشتر و ضروریتر به نظر میرسد.
درمان دارویی
ممکن است در طول ترک ال اس دی نیاز به درمان دارویی باشد اما این دارو را حتما متخصص تجویز کند و به هیچعنوان نباید سر خود دارو مصرف کنید.
روان درمانی
همانطور که گفته شد در ترک ال اس ای مهمترین نکته رواندرمانی است. در کنار داروهایی که پزشک برای ترک اعتیاد بدون درد و خماری برای بیمار تجویز میکند، رواندرمانی هم برای اینکه فرد دوباره وسوسه نشود و بتوانند سختیهای روانی اعتیاد را پشت سر بگذرانند، لازم است.
حمایت اجتماعی
در پایان بیمار از هر روشی که ال اس دی را ترک کرد، چه برای ترک اعتیاد در خانه خود اقدام نمود و چه به پزشک مراجعه کرد؛ باید حمایت اجتماعی داشته باشد تا دیگر به سراغ اعتیاد نرود. خانواده باید از هر نظر او را حمایت کنند و به جای سرزنش کارهای گذشته برای آینده امیدبخشش باشند تا بتواند به زندگیاش مانند یک فرد عادی ادامه دهد.
در فرآیند ترک اعتیاد، هر نوع ماده مخدر نیازمند رویکرد خاص و مراقبتهای ویژه است. برای مثال، همانطور که در مورد ترک ال اس دی اشاره کردیم، ترک اعتیاد به مواد دیگر همچون تریاک نیز نیازمند روشهای خاص خود و پشتیبانی حرفهای میباشد. افرادی که در مسیر ترک ال اس دی یا هر نوع ماده دیگر هستند، ممکن است با مشکلات مشابهی روبهرو شوند. اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در زمینه روشهای صحیح و موثر ترک اعتیاد تریاک هستید، میتوانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
مراقبت های پس از ترک LSD
کسانی که به دام اعتیاد میافتند و آن را ترک میکنند، هم خودشان و هم اطرافیانشان باید بدانند که اهمیت مراقبتهای پس از ترک اگر بیشتر از خود فرایند سم زدایی ال اس دی از بدن نباشد، کمتر نیست. فرقی ندارد که شما برای ترک قرص ب2 اقدام کرده باشید یا ال اس دی یا هر ماده مخدر دیگری، همه این موارد اعتماد به نفس شما را خدشهدار میکند و با کوچکترین تلنگری ممکن است دوباره به دام اعتیاد بیافتید. بنابراین مراقبتهای پس از ترک اهمیت زیادی دارد. کسانی که ماده مخدر را کنار میگذارند نباید در جمع کسانی باشند که هنوز به ال اس دی و دیگر مواد مخدر اعتیاد دارند.آنها باید خودشان را با کارها و فعالیتهای مفید سرگرم کنند و خانواده و اطرافیان به هیچ عنوان آنها را بابت گذشته سرزنش نماید. برخی دیگر از نکاتی که باید به عنوان مراقبتهای پس از ترک LSD بدانید به شرح زیر است:
- موانع احتمالی که ممکن است مانع موفقیتتان در ترک شود را بررسی کنید.
- شدت عارضهای که درگیر آن شدهاید را درک کنید.
- پس از ترک هم تا مدتی نزد روانشناس بروید.
- یک برنامه خود مدیریتی واقعبینانه تهیه کنید.
- خود را در گروههای سالم قرار دهید.
ترک ال اس دی باعث وابستگی جسمی نمی شود و این جزء بارز ترین تفاوت آن با لورازپام است. برای ترک لورازپام پزشکان کاهش تدریجی دوز را توصیه می کنند. در حالی که در زمان ترک ال اس دی به دلیل بروز مشکلاتی روانی، درمان روان درمانی و مصرف دارو های ضد اضطراب و افسردگی در دستور کار قرار می گیرد.
ترک الاسدی (LSD) میتواند تجربهای پیچیده باشد، بهویژه به خاطر تأثیرات روانی و عاطفی که ممکن است در پی داشته باشد. بسیاری از افرادی که به این ماده وابسته شدهاند، نگران عوارض ناشی از ترک آن هستند. اگر شما هم به دنبال راههایی هستید که این فرآیند را آسانتر کند، ممکن است بخواهید بدانید آیا واقعاً میتوان ترک اعتیاد بدون درد و خماری را تجربه کرد. مطالعه مقالهای در این زمینه میتواند به شما در درک بهتر این موضوع کمک کند.
کلام آخر
در این مطلب درباره درمان اعتیاد به ال اس دی صحبت کردیم و خطرات و عوارض این ماده مخدر را بررسی نمودیم. اگر خودتان یا یکی از نزدیکانتان درگیر اعتیاد به ماده مخدر است و برای ترک ال اس دی به مشاوره نیاز دارید، کافی است با شماره تماس 09120891714 تماس بگیرید تا کارشناسان و مشاوران ترجمه زندگی، شما را برای قدم گذاشتن در مسیر ترک راهنمایی کنند. اگر نکته دیگری درباره این موضوع وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بهره ببرند. امید است این مقاله برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.