ترک ریتالین + علائم، عوارض و نحوه ترک ریتالین

عکس نزدیک از جعبه داروی ریتالین

ریتالین نوعی داروی محرکه عصبی است که در درمان پیش فعالی کاربرد دارد. یکی از رایج‌ترین اشتباهات دانش‌آموزان و دانشجویان در شب امتحان، مصرف این نوع دارو است تا بتوانند به تمرکز بالایی حین مطالعه دست یابند. ریتالین به مرور باعث ایجاد وابستگی شده و عوارض جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. ترک ریتالین شاید کمی دشوار به نظر برسد؛ اما با رعایت نکات لازم و انجام مراحل آن امکان پذیر خواهد بود.

نحوه ترک ریتالین

روش‌های متعددی برای ترک ریتالین وجود دارد که هرکدام نیازمند دانش و تخصص کافی در این زمینه است. سم زدایی، روان درمانی و فالوآپ مدیریت درمان ریتالین روش‌هایی هستند که تا به حال نتیجه مطلوبی از آن‌ها حاصل شده است. ترک اعتیاد به ریتالین نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و حتی حمایت نزدیکان فرد است تا اثربخش‌تر باشد. این اقدام باید زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد. در صورتی که به طور ناگهانی مصرف قرص قطع شود، نه‌تنها نتیجه مطلوبی نخواهد داشت، بلکه عوارضی را نیز به همراه دارد. شاید فکر کنید که ترک ریتالین مانند ترک ترامادول و موارد مشابه آن دشوار است؛ اما سخت در اشتباه هستید. اعتیاد به ریتالین با استفاده از مشاوره و تخصص افراد این حوزه به راحتی برطرف خواهد شد.

عکس نزدیک از قرص و بطری آن

مراحل ترک ریتالین

ترک قرص ریتالین باید طبق اصول و با برنامه‌ریزی دقیق تحت نظر متخصصان در این حوزه صورت گیرد. فرآیند ترک ریتالین شامل چند مرحله است که به طور کلی بهتر است کاملا دقیق اجرا شوند. این مراحل عبارتند از:

مرحله 1: آماده سازی

اولین مرحله، شامل ارزیابی کامل وضعیت روانی و جسمانی فرد است تا بتوان در مورد مدت زمان مصرف، شدت وابستگی و علائم جسمانی او اطلاعات جامعی کسب کرد. بعد از شناخت کلی وضعیت شخص، برنامه‌ریزی دقیق درمانی برای او تعیین می‌شود. در این مرحله پزشک متخصص یا مشاوران این حوزه با فرد صحبت کرده و او را برای انجام مراحل بعدی ترک اعتیاد ریتالین آماده می‌کنند.

مرحله 2: سم زدایی

بعد از آماده سازی، سم زدایی اصلی‌ترین مرحله ترک ریتالین است که با انجام آن، بدن از وجود ریتالین پاک می‌شود. این اقدام برای از بین برد وابستگی فیزیکی فرد به قرص است تا سطح آن در بدن به حداقل برسد. یکی از چالش‌های ترک این نوع قرص برخلاف دیگر مواد مخدر، عدم وجود داروی جایگزین است که مقداری آن را دشوار کرده است. بعد از سم زدایی علائم گوناگونی در فرد ظاهر می‌شود که شدت آن به وابستگی او بستگی دارد. به هر میزان وابستگی بیشتر باشد، این نوع علائم مانند احساس ناخوشایندی و مشابه آن بیشتر خواهد بود.

مرحله 3: توانبخشی

بعد از سم زدایی بدن، نوبت به توانبخشی می‌رسد. این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا فرد باید از نظر جسمی و روانی بهبود پیدا کند تا علاوه بر کم شدن علائم ترک ریتالین، وابستگی روانی او نیز از بین رفته و احتمال بازگشت فرد به سمت مصرف این نوع قرص از بین برود. توانبخشی به صورت بستری و سرپایی صورت می‌گیرد که هرکدام شیوه خود را برای درمان دارند و عبارتند از:

  • بستری: بستری شدن در بیمارستان و کمپ‌های ترک اعتیاد فرد یکی از روش‌های توانبخشی است که فرد به طور دائمی در تمام طول روز تحت نظر خواهد بود. همچنین، یک تیم حرفه‌ای متشکل از مشاوران و متخصصان با ارائه مشاوره‌های روانشناسی و روانپزشکی کمک می‌کنند تا شرایط فرد رو به بهبودی برود. به طور معمول مدت زمان بستری افراد برای ترک ریتالین 30 روز است.
  • سرپایی: در روش درمان سرپایی، فرد به صورت منظم و در ساعات مشخصی به مرکز درمانی مراجعه می‌کند. این روش برای افرادی مناسب است که وابستگی کمتری به ریتالین دارند و یا شرایط خاصی مانع از بستری شدن آن‌ها می‌شود. در درمان سرپایی، فرد از خدمات مشاوره فردی، گروه درمانی و سایر خدمات روانشناختی بهره‌مند می‌شود. مدت زمان حضور فرد در مرکز در هر هفته بسته به شدت مشکل و پیشرفت درمان تعیین می‌شود.

ترک هروئین یک چالش بزرگ به نظر می‌رسد؛ اما ما در کنار شما هستیم تا به زندگی عادی خود برگردید.


علائم ترک ریتالین

ترک ریتالین مانند مواد محرک دیگر می‌تواند با علائم گوناگونی  جسمی و روانی همراه باشد. شدت آن‌ها با توجه به میزان وابستگی فرد به این قرص متفاوت خواهد بود. در صورتی که ترک اعتیاد ریتالین به طور ناگهانی و بدون آماده سازی صورت گیرد، شدت علائم بیشتر خواهد بود. از علائم ترک قرص رتالین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

علائم جسمانی ترک ریتالین علائم ترک ناگهانی ریتالین

علائم معمولی ترک ریتالین

بروز حرکات کلامی ناگهانی و خارج از کنترل

افزایش اشتها خستگی بیش از حد

حرکت غیرارادی عضلات

پیش فعالی و نوسانات خلق و خو

 اختلال در خواب

احساس سردی در دست و پا

بروز اختلال خواب و مشکلات تمرکز

بروز علائم شدید ADHD

بروز اختلال در بینایی

از دست دادن انگیزه، بروز خستگی و کاهش انرژی

افسردگی

تعریق و بی حسی در اعضای بدن بروز افسردگی و اضطراب

کم شدن بیش از انرژی

بروز راش پوستی و مور مور شدن آن تحریک پذیری

افزایش ضربان قلب


ترک ماشروم کمی دشوار به نظر می‌رسد؛ اما با کمی همت و استفاده از مشاوره متخصصین ما امکان‌پذیر خواهد بود.


ترک ریتالین در خانه

درمان خانگی برای ترک ریتالین موثر نیست. ترک اعتیاد به ریتالین به دلیل پیچیدگی‌های روانی و فیزیولوژیکی، نیازمند یک برنامه درمانی جامع و تخصصی است. روش‌های خانگی نه تنها نمی‌توانند به طور کامل به این پیچیدگی‌ها پاسخ دهند، بلکه ممکن است عوارض جانبی خطرناکی نیز داشته باشند. برای ترک موفق ریتالین، مراجعه به مراکز تخصصی و تحت نظر گرفتن پزشکان و روانشناسان متخصص ضروری است. این مراکز با ارائه خدمات مختلفی مانند سم‌زدایی، روان‌درمانی و دارو درمانی، به فرد کمک می‌کنند تا به تدریج از وابستگی به ریتالین رها شود و به زندگی عادی بازگردد. تکیه بر درمان‌های خانگی نه تنها زمان‌بر است بلکه احتمال موفقیت آن نیز بسیار پایین است.

عکس یک فرد معتاد که در تخت دراز کشیده است.

ترک ریتالین چه عوارضی دارد؟

ترک ریتالین عوارضی را به همراه دارد که در هر فرد به طور متفاوتی بروز می‌کند. این علائم واکنش بدن به قطع قرص است که مدت ز مان کوتاه یا طولانی بر عملکرد مغز تاثیر داشته‌ است. از جمله این عوارض می‌توان به مشکلات خواب، کاهش وزن، کاهش اشتها، افسردگی و اضطراب، تغیرات خلقی، گلو درد، حالت تهوع، تب، دیدن کابوس در خواب، افزایش فشار خون و مشابه آن اشاره کرد. در هر صورت این علائم با درمان‌های اصولی کاملا قابل برطرف شدن هستند و فرد بعد از مدتی می‌تواند به روتین قبلی زندگی خود برگردد.

ترک ناگهانی ریتالین

ریتالین اگرچه در درمان برخی اختلالات موثر است؛ اما می‌تواند وابستگی ایجاد کند. قطع ناگهانی این دارو بدون نظارت پزشک، عواقب جدی و خطرناکی به دنبال دارد. به همین دلیل، ترک ریتالین باید تحت نظر متخصصان و در مراکز درمانی معتبر انجام شود. ترک ناگهانی ریتالین منجر به بروز علائمی مانند افسردگی شدید، اضطراب، تحریک‌پذیری، اختلالات خواب، کاهش تمرکز و حتی علائم روان‌پریشی خواهد شد.


ترک الکل شاید دشوار به نظر برسد؛ اما با بهره‌مندی از مشاوره ترجمه زندگی به مرور و بدون وابستگی به زندگی عادی خود بازخواهید گشت.


ترک ریتالین چقدر طول می کشد؟

این موضوع که ترک اعتیاد ریتالین چقدر طول بکشد بستگی به مدت زمان مصرف فرد و شدت وابستگی اون به قرص بستگی دارد. علائم جسمانی ترک ریتالین بین 1 الی 3 هفته به طول خواهد انجامید تا به طور کامل برطرف شوند. علائم روانی آن ممکن است 30 روز و حتی بیشتر طول بکشد.

نتیجه گیری

ترک ریتالین نیازمند دقت، حوصله و مشاوره تخصصی است تا به طور کامل و بدون بازگشت صورت گیرد. بسیاری از افراد با اعمال سودجویانه روش‌هایی غیر استاندارد را برای ترک اعتیاد ریتالین پیشنهاد می‌دهند که شدن علائم فرد را بیشتر کرده و ممکن است عواقب جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. سایت ترجمه زندگی با ارائه بهترین روش‌های ترک ریتالین بدون بازگشت این اطمینان خاطر را به شما می‌دهد که مانند قبل به زندگی شاد و لذت بخشی که داشته‌اید بازخواهید گشت. برای بهره‌مندی از مشاوره رایگان برای ترک ریتالین توسط مجموعه ترجمه زندگی درنگ نکرده و همین حالا با شماره 09122300679 تماس بگیرید تا شگفت‌زده شوید.

 

 

 

 

 

 

این مطلب را به دیگران معرفی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *