تغییرات چهره بعد از ترک سیگار

تصویر قبل و بعد از مصرف فرد سیگاری

تاثیرات مخرب سیگار بر سلامت کلی بدن بر کسی پوشیده نیست اما یکی از مشهودترین اثرات منفی آن بر روی پوست و زیبایی چهره است. آمار و ارقام یک کلینیک ترک اعتیاد نشان داده که ترک سیگار می‌تواند در گذر زمان برخی از آسیب‌ها را ترمیم کرده و روند پیری زودرس را متوقف نماید. 

در بسیاری از افراد مشاهده شده که مدتی پس از ترک، سلول‌ها بازسازی کرده‌اند و چهره توانسته زیبایی خود را مجدداً به دست آورد. در ادامه قصد داریم تاثیر سیگار بر چهره و راهکارهایی برای بهبود پوست بعد از ترک سیگار بیان کنیم.

تاثیر سیگار بر پوست و چهره

دود تنباکو حاوی ترکیبات مضری است که می‌تواند آسیب زیادی به سلامت پوست وارد کند. خشکی و افتادگی پوست، چین و چروک و پف زیر چشم‌ها از جمله عوارض بلندمدت سیگار هستند. سیگار به علت ترکیبات موجود در خود رادیکال‌های آزاد پوستی تولید می‌کند که منجر به تولید استرس اکسیداتیو می‌شود و پوست نمی‌تواند اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت نماید. این مسئله منجر به بروز مشکلات پوستی از قبیل چین و چروک خواهد شد.

برخی از شایع‌ترین تاثیرات سیگار بر چهره و پوست صورت به شرح زیر هستند:

پیری زودرس

پیری زودرس مهم‌ترین تاثیر سیگار بر چهره است. چروک شدن پوست در افراد سیگاری به دلیل جمع کردن لب‌ها در زمان سیگار کشیدن، ریز کردن چشم‌ها برای جلوگیری از ورود دود سیگار به آنها و همچنین تخلیه زودتر آب بدن به دلیل ادرارآور بودن نیکوتین موجود در تنباکو است. تمام این عوامل در کنار هم می‌توانند منجر به پیری زودرس پوست شوند. همچنین جذب ویتامین‌های A و C که حاوی آنتی‌اکسیدان بوده و نقش مهمی در سلامت پوست دارند در افراد سیگاری کمتر است.

افتادگی پوست

نیکوتین می‌تواند میزان جریان خون را در پوست افراد سیگاری محدود کرده و توکسین سیگار هم تولید کلاژن را تحت تاثیر قرار دهد. این عوامل انعطاف‌پذیری پوست را کاهش داده و سبب افتادگی پوست افراد سیگاری می‌شوند.

تصویر قبل و بعد از استفاده از سیگار

رنگ غیر یکسان پوست

به دلیل آنکه رگ‌‌های افراد سیگاری تنگ‌تر است، میزان جریان خون در زیر پوست آنها محدودتر شده و به همین دلیل رنگ پوست آنها غیر یکسان و بافت پوست آن‌ها نیز ناهموار می‌شود. علاوه بر آن به دلیل کمبود اکسیژن ممکن است پوست این افراد به رنگ تیره دیده شود.

ابتلا به سرطان پوست

خطرناک‌ترین تاثیر سیگار بر چهره می‌تواند افزایش احتمال ابتلا به سرطان پوست باشد. علاوه بر آن احتمال ابتلا به سرطان لب و دهان نیز در افراد سیگاری بیشتر است.

ترمیم نشدن زخم‌ها

به دلیل اینکه رگ‌های افراد سیگاری منقبض است، زخم‌های روی بدن آنها به راحتی ترمیم پیدا نمی‌کند؛ به همین دلیل احتمال ابتلا به انواع عفونت‌های پوستی در این افراد بیشتر است.

فواید ترک سیگار برای پوست

بهبود پوست بعد از ترک سیگار یکی از مهم‌ترین علائمی است که پس از ترک در افراد به وجود می‌آید. به طور کلی مدتی پس از ترک آثار مثبتی در پوست و چهره مشاهده می‌شود.

کاهش روند پیری پوست و چهره

ترک سیگار می‌تواند روند پیری پوست را متوقف کرده و به دلیل بازگرداندن روند ساخت کلاژن به حالت طبیعی، انعطاف‌پذیری و لطافت و درخشش پوست را به آن برگرداند.

شفاف‌تر شدن رنگ پوست

تحقیقات علمی نشان دادند که پس از ترک سیگار لکه‌های قرمز و زرد که روی پوست شکل می‌گیرند از بین رفته و سایر مشکلات پوستی نیز کاهش پیدا می‌کنند و شفافیت پوست بیشتر می‌شود.

بررسی تاثیرات سیگار بر روی پوست

مدت زمان بهبود پوست بعد از ترک سیگار

مطابق با تحقیقات انجام شده، یک ماه پس از ترک سیگار اثرات قابل توجهی بر روی پوست و چهره دیده می‌شود. مطابق با این تحقیقات رنگ پوست بین ۴ الی ۱۲ هفته پس از ترک به حالت اولیه خود باز خواهد گشت. 

البته نمی‌توان یک زمان مشخص را برای بهبود پوست بعد از ترک سیگار مشخص کرد و این زمان برای هر شخص متفاوت است؛ اما به طور کلی تاثیرات ترک سیگار پس از یک ماه به تدریج بر روی پوست و چهره مشاهده می‌شود.

راهکارهای بهبود سریعتر پوست بعد از ترک سیگار

جدا از فرآیند بهبود پوست بعد از ترک سیگار، اقدامات و راهکارهای دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند این فرآیند بهبودی را تسریع کرده و زیبایی را به چهره برگردانند. برخی از این راهکارها به شرح زیر هستند:

رژیم غذایی مقوی و متعادل

تغذیه مناسب و سالم و استفاده از رژیم غذایی سرشار از ویتامین‌ها می‌تواند به تقویت پوست کمک کند. همچنین نوشیدن آب کافی در طول روز را فراموش نکنید؛ زیرا آب باعث می‌شود که پوست هیدراته و سالم بماند. علاوه بر آن مصرف نوشیدنی‌های الکلی، قند و شکر و فست فود را به حداقل برسانید تا بتوانید با حفظ رطوبت پوست فرآیند پیری را کاهش دهید.

ورزش و تحرک

انجام فعالیت‌های ورزشی پس از ترک می‌تواند بهبود پوست بعد از ترک سیگار را تضمین کند. ورزش‌های هوازی بافت و ساختار پوست را بهبود بخشیده و لایه زیرین پوست را تقویت می‌کنند.

حتماً خواب کافی داشته باشید

داشتن خواب کافی در طول شبانه روز برای سلامتی تمام اعضای بدن به ویژه پوست ضروری است. پوست در زمان خواب می‌تواند خود را ترمیم کرده و بهبود ببخشد. پوست صورت در زمان خواب کلاژن‌سازی می‌کند و به همین دلیل می‌تواند در کاهش علائم پیری پس از ترک موثر باشد.

استفاده از محصولات پوستی مناسب

استفاده از محصولات پوستی مناسب مانند ضد آفتاب‌ها را فراموش نکنید. همچنین استفاده از مرطوب‌کننده‌ها می‌تواند رطوبت لازم را به پوست برگرداند.

استفاده از محصولات ترمیم‌کننده

اگر می‌خواهید پس از ترک سیگار پوستتان سریعتر بهبود پیدا کند، در کنار تمام موارد گفته شده از محصولات ترمیم‌کننده مانند سرم ویتامین c استفاده کنید. یادتان باشد که در بهبودی پوست صورت پس از ترک صبر و تحمل داشته باشید تا به تدریج لکه‌های پیری پوست کمرنگ شوند. 

پاکسازی بدن

یکی از اقدامات مهمی که بعد از ترک سیگار باید انجام شود پاکسازی بدن است. برای این منظور رساندن اکسیژن و آنتی‌اکسیدان‌ها به بدن می‌تواند موثر باشد. برای تامین آنتی‌اکسیدان‌ها از نوشیدنی‌های حاوی ویتامین C مانند پرتقال و ویتامین‌ها استفاده کنید و برای تامین اکسیژن مورد نیاز بدن نیز ورزش را فراموش نکنید.

حتماً هر روز خوراکی‌های حاوی ویتامین C در رژیم غذایی خود داشته باشید تا بتوانید با پاکسازی بدن روند بهبود پوست بعد از ترک سیگار را تسریع کنید.

سخن پایانی

دود سیگارحاوی چند هزار ماده مضر است که می‌توانند به زیبایی چهره و پوسته صورت آسیب وارد کرده و روند پیری را تسریع کنند. تاثیر سیگار بر چهره می‌تواند شامل ایجاد چین و چروک، خشکی و کدری پوست و حتی افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست باشد.

ترک سیگار تاثیر زیادی بر بهبود پوست و بازگرداندن زیبایی چهره خواهد داشت و به طور معمول فرآیند بهبود پوست بعد از ترک سیگار پس از یک ماه آغاز می‌شود. چنانچه بتوانید اقدامات دیگری همچون رژیم غذایی مناسب و ورزش‌های هوازی را نیز در برنامه روزانه خود بگنجانید، فرآیند بهبودی پوست را سرعت بخشیده و می‌توانید زیبایی خود را بازگردانید.

مرکز مشاوره ترجمه زندگی می‌تواند با ارائۀ بهترین راهکارها، فرآیند پرچالش ترک اعتیاد را برای شما آسان‌تر کند. همین حالا با مشاوران ما ارتباط برقرار کنید. 

این مطلب را به دیگران معرفی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *